Pengedar Shaklee Pasir Gudang, Masai, Bandar Seri Alam dan Johor Bahru

Hi semua! Di entry kali ini kami ingin memperkenalkan rakan bisnes kami di Johor Bahru. Beliau merupakan pengedar Shaklee Pasir Gudang yang aktif.

Beliau ialah Puan Nurul Rahimah (018-7917975), baru saja daftar ahli Shaklee bulan Mac yang lalu, tapi sudah giat menjalankan bisnes dari rumah.

Permulaan jadi Pengedar Shaklee Pasir Gudang, Masai, Bandar Seri Alam dan Johor Bahru : Bartholin Cyst yang kerap berulang

pengedar shaklee pasir gudang, masai, bandar seri alam & johor bahru-COD

Seperti kebanyakan pengedar Shaklee Malaysia yang lain, Puan Rahimah bermula sebagai pengguna terlebih dulu. Lebih senang berkongsi sesuatu yang kita pun guna, betul tak?

Ianya bermula bila Puan Rahimah mengalami masalah Bartholin Cyst yang menyakitkan sejak penghujung tahun 2014. Jadi disebabkan itu, selama tiga tahun beliau terpaksa berulang-alik ke hospital (kerajaan dan swasta) bagi mendapatkan rawatan.

Sakit Bartholin Cyst yang kerap berulang itu sangat mengganggu rutin dan kualiti hidup beliau. Very stressful dan sangat meletihka jiwa raga. Yang paling teruk dialami ialah pada tahun 2016, di mana penyakitnya datang menyerang selama tiga kali berturut-turut dan berlarutan hingga Februari 2017. Pernah juga menjalani pembedahan membuang Bartholin Cyst, tapi penyakit itu datang semula hingga menjadi bengkak yang sangat menyakitkan. Memang dah admit hospital pun dan dijadualkan untuk jalani pembedahan Bartholin Cyst kali kedua.

Pada ketika itulah Puan Rahimah mula mencari rawatan alternatif untuk Bartholin Cyst, dan itu membawa beliau ke blog CelikNutrisi.My. Beliau tertarik dengan perkongsian di entryBagaimana Wanita Ini Tangani Sakit Bartholin Cyst Yang Dialaminya” kerana masalah yang dialami hampir sama.

Tanpa berlengah, Puan Rahimah terus menghubungi kami untuk mendapatkan antibiotik semulajadi Shaklee iaitu Garlic Complex.
garlic-complexSetelah mencuba Garlic Complex dengan dos dan cara pengambilan yang kami cadangkan, dengan izin Allah bengkak bernanah itu pecah tanpa disedari dan langsung tidak menyakitkan. Luka itu pun cukup hanya dengan dicuci sahaja. Alhamdulillah, seepas itu beliau dibenarkan pulang tanpa perlu buat pembedahan!

Menurutnya, sejak mengamalkan suplemen Shaklee, kualiti hidup beliau bertambah baik. Tidak lagi stress memikirkan sakit Bartholin Cyst berulang, malah makin ceria. Kesan positif hasil mengamalkan Garlic Complex membuatkan beliau dan suami bertambah yakin dengan kebaikan dan khasiat produk-produk Shaklee yang lain.

Semuanya disebabkan penyakit Bartholin Cyst yang saya alami. Ia mendorong saya untuk mengenali lebih lanjut pelbagai produk Shaklee. Alangkah banyaknya manfaat dan khasiat produk Shaklee kepada kesihatan.😱 Lagilah buat saya jatuh hati, ditambah pula bila suami suspected Gout.

Mulalah saya belek-belek flyer Kak Oja, terjumpe tawaran jadi ahli. Dapat harga ahli lagi murah kan? Tanpa berlengah, saya Whatsapp Kak Oja dan beritahu saya berminat nak jadi ahli Shaklee.

Dah jadi ahli, mula lah saya dan suami belek-belek buku Shaklee.. Masing-masing berkenan itu ini. Saya berkenan dengan GLA, suami berkenan dengan Performance Drink. Sampai terjebak ibu, adik, ibu mertua, dll. Semua nak cuba juga. Memang Shaklee nie ada kuman berjangkit jangkit🙊. – Puan Nurul Rahimah-

Kini beliau konsisten mengamalkan Garlic Complex, Sustained Release Vita-C dan Vita-E Complex sebagai langkah mencegah Bartholin Cyst daripada berulang.

vitamin Rahimah-pengedar shaklee pasir gudang, masai, bandar seri alam & johor bahru-COD

Suaminya yang suspected ada Gout pula mengamalkan Alfalfa Complex, Vivix dan Performance Drink. Yang penting, kedua-duanya memang mahu sama-sama hidup sihat dan gembira dengan sokongan produk-produk Shaklee. 😉

Pengedar Shaklee Pasir Gudang, Masai, Bandar Seri Alam dan Johor Bahru yang aktif : Perkhidmatan COD

Dengan niat untuk bantu lebih orang untuk sihat, Puan Rahimah rajin berkongsi kebaikan produk kepada orang terdekat dan juga di media sosial. Tak hairanlah kalau beliau mampu meraih income 3 angka walaupun baru saja mulakan bisnes Shaklee.

Puan Rahimah dan suami juga sentiasa berusaha mendalami ilmu nutrisi dan produk supaya dapat menjadi pengedar Shaklee yang bagus dan berilmu. Buktinya, lihat saja gambar di bawah nie.

Nota-nota ilmu nutrisi yang dikumpulkan oleh Puan Rahimah dan suami supaya dapat menjadi pengedar Shaklee yang berilmu.

Antara buku nota Puan Rahimah yang mengandungi banyak info berkaitan nutrisi dan produk Shaklee.

Ini pastinya sangat membantu dalam memberikan konsultasi yang tepat dan cara pengambilan yang betul bagi setiap pembelian produk oleh customers. Barulah mereka boleh dapatkan manfaat vitamin Shaklee semaksimum mungkin, tak gitu?

COD Shaklee Pasir Gudang, Masai, Bandar Seri Alam dan Johor Bahru

Sebagai pengedar Shaklee Pasir Gudang yang aktif, Puan Rahimah juga menawarkan khidmat COD (cash-on-delivery) meliputi kawasan Pasir Gudang hinggalah ke Johor Bahru.

COD area : Pasir Gudang, Masai, Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Permas Jaya, Masai, Taman Johor Jaya, Desa Harmoni, Plentong, Pandan, dan Taman Molek dan kawasan berdekatan dengannya.

Jadi, bagi anda yang ingin membeli produk Shaklee dan perlukan khidmat COD, WhatsApp sahaja ke nombor 018-7917975 (Puan Rahimah) atau 0187917010 (suami beliau, Encik Aus) ya. Servis tiptop, insyaAllah.

Nak request pos ke seluruh Malaysia, termasuk Sabah dan Sarawak pun boleh.

Anda juga boleh terus jadi ahli Shaklee di bawah group Shaklee Puan Rahimah jika nak dapatkan penjimatan sehingga 20% sebagai ahli Shaklee. Tak perlu dah survey sana sini untuk cari harga yang murah. Best kan?

Untuk pesanan produk, daftar keahlian, atau peluang jana side income dengan Shaklee, hubungi:

WhatsApp: 018-7917975
Follow FB: Nurul Rahimah untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now” sekarang & nikmati penjimatan sehingga 20%.

3 Comments

  1. mrhanafi 13 May 2017
  2. Noriza Abdul Rahman 19 May 2017
  3. sofie 25 May 2017
error: Content is protected !!