Berjaya Kecutkan Ovarian Cyst Sampai Hilang Berkat Konsisten Berikhtiar

Berjaya Kecutkan Ovarian Cyst Sampai Hilang Berkat Konsisten Berikhtiar | Ovarian cyst adalah keadaan yang biasa berlaku pada mana-mana wanita yang sihat dan subur.

ovarian cyst

Functional Ovarian Cyst iaitu cyst yang membesar melebihi 2cm diameter dan tidak pecah akan menimbulkan masalah. *image googled*

Cyst ini mengandungi telur (ovum) dan akan pecah bila bersaiz sekitar 20mm ataupun 2cm diameter untuk mengeluarkan ovum tersebut semasa proses ovulasi.

Jangan risau, proses ini berlaku pada setiap bulan. Totally normal. Tapi kalau ovarian cyst membesar melebihi 20mm atau 2cm diameter dan tidak pecah, maka ia akan memberikan masalah. Selalunya ia akan menyebabkan ketakselesaan sama ada ketika haid ataupun semasa hubungan intim suami isteri. Ada juga yang sampai menjejaskan kesuburan hingga sukar hamil.

Sebaik-baiknya kita dapatkan nasihat pihak doktor untuk pastikan tumbesaran cyst tersebut terkawal dan tidak memudaratkan. Pemakanan tinggi antioksidan juga penting untuk memelihara sel-sel daripada rosak ataupun menjadi abnormal. Jadi selain buah-buahan dan sayuran, kami sangat syorkan anda amalkan suplemen antioksidan yang berkualiti untuk menampung jumlah yang badan kita perlukan.

Testimoni produk Shaklee bantu kecutkan Ovarian Cyst sampai hilang

Awal Februari 2016 yang lepas, Puan Hanie dari Kota Tinggi telah menghubungi saya. Nak cuba sebotol GLA Complex Shaklee katanya. Beliau pun takde beritahu tujuan sebenar ambil GLA Complex. Cuma kita pun sedia maklum GLA Complex sangat banyak manfaat kepada kaum wanita kan? Terutama dari segi kestabilan hormon, kesuburan dan kecantikan. Permintaan terhadap GLA Complex Shaklee memang sentiasa ada.

Setelah hampir sebulan, saya menerima mesej di WhatsApp daripada beliau berbunyi begini,
testimoni gla complex shaklee kecutkan ovarian cyst-1

Rupanya beliau ada Ovarian Cyst bersaiz 2.2cm x 2.8cm sebelum akhirnya mencuba GLA Complex. Syukur Alhamdulillah, dengan izin ALlah ikhtiar untuk kecutkan Ovarian Cyst berjaya, malahan terus hilang dalam tempoh tak sampai sebulan! Doktor yang memeriksa beliau juga memberikan galakan untuk terus amalkan pengambilan GLA Complex. 😉

Salah seorang customer Puan Noriza @ MommaVogue, iaitu Puan Siti juga telah disahkan mempunyai Ovarian Cyst. Bukan satu, tapi dua cyst (Disember 2014)!
gambar scan ovarian cyst-sebelum makan vitamin shaklee

Jadi dengan nasihat daripada Puan Noriza, beliau telah mula mengamalkan GLA Complex secara konsisten. Habis saja sebotol, Puan Siti repeat order dengan menambahkan sebotol Vitamin C Shaklee pula.

Pada bulan Mei, testimoni daripada customer Puan Arnie yang mempunyai masalah cyst dan fibroid telah menarik Puan Siti untuk mencuba Vita-E Complex bersama vitamin yang lain.

Baru-baru ini beliau telah membuat pemeriksaan dan Alhamdulillah, kesannya sangat positif.
Setelah 6 bulan konsisten dengan 3 botol GLA Complex, OmegaGuard serta vitamin antioksidan seperti Vitamin C Shaklee dan Vita-E Complex, salah satu cyst telah pun hilang manakala satu lagi cyst telah mengecut.
ovarian cyst kecut dan hilang-customer MV

“…saya ada berita gembira nak share. Cyst dari dua tinggal satu, and cyst pun dah mengecik..

..saya ambil GLA 2 biji sehari macam awak suggest. Vit-C, Vit-E. OmegaGuard recently. Saya kat clinic lagi. Balik nanti saya susun result scan tu. No Nescafe, no kafein, no ayam. Doa dan solat Dhuha.”

Dan ini pula gambar scan yang menunjukkan baki satu lagi cyst telah mengecut dari 3.77cm kepada 2.43cm.
gambar scan ovarian cyst-selepas 6 bulan makan vitamin shaklee

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Jika anda ingin kecutkan Ovarian Cyst tetapi rasa susah untuk ambil antioksidan yang cukup daripada pemakanan harian dan ingin mencuba produk Shaklee, Set Antioksidan Shaklee untuk Cyst dan Fibroid yang terdiri daripada GLA Complex, Set ACE dan VIVIX sangat baik untuk diamalkan.

Suplemen untuk kecutkan cyst dan fibroid

Bukan saja membantu memelihara kesihatan jantung, kulit, sistem peranakan, dll, antioksidan juga boleh melambatkan penuaan (anti aging).
Yang penting konsisten dan sabar mengamalkannya mengikut aturan yang dicadangkan pengedar k. 🙂

UNTUK PERTANYAAN & ORDER :
======================
SMS/WhatsApp/Telegram +6018-369 0361 (Oja)

Kami juga mengalu-alukan anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran secara online menggunakan credit card / debit card melalui link di bawah. =)

esell-shaklee-logoa2PNG

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

=========================================================
Kami merupakan Pengedar Shaklee Bandar Dato Onn, Johor Bahru, dan Pontian (ID 864914).
Menyediakan khidmat Cash-on-Delivery (COD) untuk kawasan sekitar Bandar Dato Onn, Taman Daya, Adda Heights, Taman Setia Indah, Taman Seri Austin, Taman Bukit Mutiara, Taman Delima, Setia Tropika, JP Perdana, sekitar Kempas, Kangkar Tebrau, Tampoi, dll.
Juga penghantaran ke seluruh Malaysia melalui khidmat kurier.

One Response

  1. Noriza Rahman 7 March 2016
error: Content is protected !!