Cara Bancuh ESP yang Sedap, Mudah dan Cepat

Cara Bancuh ESP yang Sedap, Mudah dan Cepat | Ramai juga yang takut mencuba ESP Shaklee walaupun mereka ingin dan memang memerlukannya.

“Takut rasa tak ESP sedap.”
“Saya tak minum susu.”
“Saya tak suka air soya.”
“Susah nak konsisten minum kalau jenis kena bancuh.”
“Saya tak suka kalau minum air yang tawar-tawar nie.”

Itu adalah antara sebab yang biasa diberikan bila saya recommend ESP untuk membantu mengatasi masalah yang dihadapi.
cara pengambilan ESP ShakleeTapi saya juga sangat memahami sebab dulu saya pun macam tue juga. Ditambah pula saya memang sweet tooth yang sangat sukakan minuman dan makanan manis, jadi untuk belajar minum ESP ini memang satu cabaran pada awalnya sebab ia memang agak plain kan (walaupun sebenarnya ada sedikit manis asli soya).

Cuma bilamana kita tahu dan faham kepentingan protein kepada kesihatan, sangat rugi untuk tidak mencuba dan merasai sendiri kebaikan ESP Shaklee yang sangat banyak nie. Ramai daripada kita juga sebenarnya tanpa sedar mempunyai masalah kurang protein. 😉

Tanda Badan Kurang Protein yang Ramai Tidak Tahu

Resepi ESP Shaklee : Cara bancuh ESP yang sedap

Kalau nak tahu, ESP Shaklee juga boleh jadi pencuci mulut @ desserts bergantung kepada cara kita menyediakannya. 😉
cara bancuh ESP yang sedap-smoothie ESPAda banyak resepi dan cara bancuh ESP yang sedap untuk dicuba. Kita boleh gunakan bermacam bahan mengikut selera masing-masing dalam menyediakan bancuhan ESP yang bukan saja lazat tapi juga berkhasiat!

Ada yang suka minum ESP dengan air suam atau air kosong saja.

Tapi bagi sweet tooth seperti saya, resepi ESP sedap yang pertama menambat hati adalah dengan membancuh 1.5~2 sudu besar ESP ke dalam 200~250ml fresh milk sejuk. Nak lebih sedap boleh tambahkan sedikit Meal Shakes.
cara bancuh ESP sedap untuk sarapan mudah dan ringkas Ia lebih creamy dengan rasa manis soya yang asli, dan jauh lebih sedap daripada mana-mana air soya yang dijual di luar sana.

Panduan memilih Soya yang Selamat

Bukan saja ia soya yang selamat (kerana ia bukan soya GMO yang dah diubah genetiknya), khasiatnya juga terpelihara sebab Shaklee memang sangat jaga kualiti ESP bermula daripada peringkat pemilihan biji benih, penanaman, pemprosesan, pembungkusan dan penghantaran.
Pendek kata, hanya khasiat soya yang terbaik ada pada ESP Shaklee. Mestilah kita nakkan yang terbaik untuk kesihatan, betul tak? 😉

Anda juga boleh gantikan air kosong atau fresh milk ini dengan jus buah (seperti jus oren dan jus mangga), air susu kotak berperisa, minuman berkoko, dll. Apa saja yang anda suka, semuanya boleh! Senang pulak tue sebab gunakan shaker je kan. ^_^

Kombinasi trio ESP, Meal Shakes dan Perfomance Drink yang dipanggil Mighty 3 Gems pun sedap, mudah disediakan dan berkhasiat. 😉
mighty 3 gems set

Selain itu, banyak lagi cara bancuh ESP yang sedap yang anda boleh cuba, contohnya seperti smoothie ESP.

Bahan membuat Smoothie ESP

  • air atau susu, yogurt (optional)
  • buah-buahan segar atau frozen – pisang, strawberi, blueberi, mangga, raspberi, dll.
  • sayuran (optional) – lobak, daun hijau seperti kale, dll
  • kekacang/bijian seperti Chia seeds, oats, dll (optional)
  • sedikit madu/VCO (minyak kelapa dara)/perahan lemon (mengikut kesesuaian)
  • beberapa sudu besar ESP Shaklee
    * tambahkan Meal Shakes untuk rasa lebih creamy dan lazat (optional)

Hanya campurkan bahan-bahan seperti di atas mengikut selera masing-masing dan blend sebentar hingga sebati ya.

RESEPI ESP SEDAP 1 :
cara bancuh ESP yang sedap-smoothie ESP dengan strawberi dan lemon
RESEPI ESP SEDAP 2 :
cara bancuh ESP yang sedap-smoothie ESP dengan yogurt-strawberi-daun basil-lemonRESEPI ESP SEDAP 3 :
cara bancuh ESP yang sedap-smoothie ESp dengan manggaRESEPI ESP SEDAP 4 :
cara bancuh ESP yang sedap-smoothie ESP dengan blueberriesRESEPI ESP SEDAP 5 :
cara bancuh ESP yang sedap-smoothie ESP dengan strawberi-bluberiRESEPI ESP SEDAP 6 :
cara bancuh ESP yang sedap-smoothie ESP dengan daun kale

Buat masa ini saya hanya gunakan blender “Shake n Take” macam gambar kat bawah nie je untuk menyediakan resepi smoothie ESP yang sedap. Sangat praktikal tau. Terutama kalau anda jenis sibuk untuk bersarapan, bolehlah try buat smoothie ESP guna blender nie bagi menjimatkan masa. Kalau susah nak cari, saya cadangkan anda beli je blender “Shake n Take” secara online di Lazada. Cantik dan murah harganya berbanding beli di kedai biasa. 😉

cara bancuh ESP yangs edap-smoothie blender
Amacam, rasa nak cuba tak, ESP ShakleeKebaikan ESP juga sangat banyak untuk kecantikan dan kesihatan kulit, kesuburan, gastrik, pengurusan berat badan, dll. Nak-nak sekarang Promosi ESP sedang berlangsung. Berbaloi sangat. 😉

Mengapa Anda perlu Cuba ESP

Kelebihan ESP Shaklee Jadikannya Hot-seller Pilihan Ramai

In case berminat, boleh hubungi kami seperti di bawah ya.

UNTUK PERTANYAAN & ORDER :
======================
SMS/WhatsApp/Telegram +6018-369 0361 (Oja)

Kami juga mengalu-alukan anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran secara online menggunakan credit card / debit card melalui link di bawah. =)

esell-shaklee-logoa2PNG

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

=========================================================
Kami merupakan Pengedar Shaklee Bandar Dato Onn, Johor Bahru, dan Pontian (ID 864914).
Menyediakan khidmat Cash-on-Delivery (COD) produk Shaklee untuk kawasan sekitar Bandar Dato Onn, Taman Daya, Adda Heights, Taman Setia Indah, Taman Seri Austin, Taman Bukit Mutiara, Taman Delima, Setia Tropika, JP Perdana, sekitar Kempas, Larkin, Kangkar Tebrau, Tampoi, Permas Jaya, dll.
Juga penghantaran ke seluruh Malaysia melalui khidmat kurier.

2 Comments

  1. arnie 18 September 2015
error: Content is protected !!