Suplemen Bantu Kecutkan Fibroid dan Hilangkan Cyst

Suplemen Bantu Kecutkan Fibroid dan Hilangkan Cyst | Ramai wanita hari ini ada masalah cyst dan/atau fibroid, sama ada sedar ataupun tidak. Saya sendiri pernah mempunyai endometriosis sebesar 4.3cm yang langsung tidak disedari kewujudannya hinggalah semasa pregnancy check up di hospital.

ovarian cyst

Functional Ovarian Cyst iaitu cyst yang membesar melebihi 2cm diameter dan tidak pecah akan menimbulkan masalah. *image googled*

Memang banyak jenis cyst yang ada. Contohnya, ovarian cyst adalah cyst pada ovari. Wanita yang sihat dan subur akan mengeluarkan folikel ovari mengandungi telur (ovum) dan akan pecah bila bersaiz sekitar 20mm ataupun 2cm diameter untuk mengeluarkan ovum tersebut semasa proses ovulasi. Proses ini berlaku pada setiap bulan dan ini adalah normal.

Tetapi jika folikel ovari membesar melebihi 20mm atau 2cm diameter dan tidak pecah, maka ia akan memberikan masalah.

ketumbuhan fibroid

Gambar ketulan-ketulan fibroid yang berjaya dikeluarkan daripada rahim seorang pesakit melalui pembedahan. *image googled*

Uterine Fibroid (atau nama lainnya ‘Leiomyoma’ atau ‘Myoma’) pula adalah ketumbuhan bukan kanser yang terbentuk daripada dinding atau otot rahim (uterus). Fibroid boleh berlaku dalam bentuk ketumbuhan tunggal atau ketumbuhan berganda dan ia perkara biasa yang dialami oleh kebanyakan wanita dalam lingkungan umur subur (reproductive) sekitar 30 hingga 40-an. Kira-kira 20 % wanita usia subur mempunyai fibroid dan jarang sekali dialami oleh wanita muda sebelum haid. Ketumbuhan ini biasanya mengecut selepas menopause (putus haid).

* Credit : DrZubaidi.Com, MyHealth

Walaupun ada juga yang tiada simptom, cyst dan fibroid biasanya akan menyebabkan kesakitan dan ketakselesaan sama ada ketika datangnya haid mahupun semasa/setelah hubungan intim suami isteri. Tidak kurang juga yang alami pendarahan agak banyak setiapkali haid. Namun perlu juga diketahui yang cyst dan fibroid juga boleh menjejaskan kesuburan wanita menyebabkan mereka sukar untuk hamil

Jadi buatlah pemeriksaan doktor dan dapatkan nasihat mereka tentang cyst dan/atau fibroid yang dialami. Biasanya pemeriksaan secara berkala akan dibuat untuk memastikan tahap pembesarannya adalah terkawal dan sama ada ianya berbahaya ataupun tidak.

Dalam masa yang sama, pengambilan makanan tinggi antioksidan sememangnya sangat membantu melindungi badan kita daripada sebarang abnormaliti pada sel-sel. Sebab itu kami sangat syorkan anda banyakkan ambil buah-buah dan sayur-sayuran dan elakkan makanan berproses yang mungkin boleh memburukkan keadaan. Pengambilan suplemen juga sangat membantu menampung jumlah yang diperlukan oleh badan.
Suplemen untuk kecutkan cyst dan fibroid

Di Shaklee anda boleh cuba Set Antioksidan yang terdiri daripada Set ACE, GLA Complex dan VIVIX.

Testimoni suplemen Shaklee bantu kecutkan fibroid dan hilangkan cyst

Baru-baru ini Puan W telah menghubungi Puan Arnie @ Genkimomma berkenaan masalah cyst dan fibroid beliau. Puan W juga ingin kembali hamil setelah dua kali keguguran. Kali terakhir scan, fibroid adalah sebesar 6.7cm (bertambah daripada 3.7cm sebelum ini).
kecutkan fibroid-hilangkan cyst-puan w-1

Jadi beliau telah konsisten mengamalkan GLA Complex beserta Set ACE selama seminggu mengikut dos yang dicadangkan, dan ini adalah feedback daripada Puan W.

kecutkan fibroid-hilangkan cyst-dengan suplemen shaklee-puan w

“Alhamdulillah cyst kat ovari takda. Dua ovari normal. Fibroid tadi check 3cm. Seminggu makan nampak kesan..Alhamdulillah, thanks Arnie.”

Doktor juga telah mengesahkan yang ovarinya sedang menghasilkan telur (follicular) dan insyaALlah mempunyai peluang yang tinggi untuk hamil lagi. Mudah-mudahan hasrat Puan W untuk hamil lagi akan tercapai hendaknya. Sama-sama kita doakan ya. 🙂

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Jika anda rasa susah untuk ambil antioksidan yang cukup daripada pemakanan harian dan ingin mencuba suplemen Shaklee, GLA Complex, Set ACE dan VIVIX sangat baik untuk diamalkan. Bukan saja membantu memelihara kesihatan jantung, kulit, sistem peranakan, dll, antioksidan juga boleh melambatkan penuaan (anti aging). Boleh juga berikhtiar dengan set ini untuk masalah cyst dan fibroid. =)

UNTUK PERTANYAAN & ORDER :
======================
SMS/WhatsApp/Telegram +6018-369 0361 (Oja)

Kami juga mengalu-alukan anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran secara online menggunakan credit card / debit card melalui link di bawah. =)

esell-shaklee-logoa2PNG

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

=========================================================
Kami merupakan Pengedar Shaklee Bandar Dato Onn, Johor Bahru, dan Pontian (ID 864914).
Menyediakan khidmat Cash-on-Delivery (COD) untuk kawasan sekitar Bandar Dato Onn, Taman Daya, Adda Heights, Taman Setia Indah, Taman Seri Austin, Taman Bukit Mutiara, Taman Delima, Setia Tropika, JP Perdana, sekitar Kempas, Kangkar Tebrau, Tampoi, dll.
Juga penghantaran ke seluruh Malaysia melalui khidmat kurier.

9 Comments

  1. Noriza Rahman 18 May 2015
  2. Dr Fattah 19 May 2015
  3. Sani 19 May 2015
  4. titan 2 June 2015
    • Oja Samid 3 June 2015
  5. Seri nian 6 October 2016
error: Content is protected !!