Formula Diperbaharui : Zinc Complex Shaklee Suplemen Bebas Gluten

Berita baik buat para pengguna setia Zinc Complex Shaklee, kini anda boleh mendapatkannya dengan formula terbaru yang bebas gluten (gluten free).

zinc gluten free

Mengapa bebas gluten?

Gluten merupakan sejenis kandungan protein yang terkandung di dalam bijirin seperti gandum, barli, rhye, durum, semolina dll. Ia memberikan elastisiti pada doh dan menyebabkan rasa kenyal pada makanan seperti roti. Oleh sebab itu gluten sering terdapat pada makanan seperti roti, bijirin sarapan, tepung kek dan juga pasta. Namun sebenarnya gluten boleh ditemui di banyak produk makanan di pasaran, melainkan jika di labelnya tertera “bebas gluten (gluten free)”. Sesetengah produk kosmetik, suplemen dan ubat-ubatan juga ada mengandungi gluten.

Walau bagaimanapun, tidak semua orang boleh mengambil gluten ini. Bagi individu yang mempunyai penyakit Celiac dan gluten sensitivity, reaksi sistem pertahanan tubuh mereka terhadap protein yang terhasil daripada penghadaman gluten ini akan merosakkan dan melukai dinding usus kecil. Jika dinding usus kecil terjejas, nutrien daripada makanan yang dimakan akan sukar untuk diserap, seterusnya menyebabkan keadaan seperti tumbesaran yang lambat, kekurangan nutrisi, anemia, osteoporosis, dan pelbagai masalah lain. Oleh yang demikian, bagi individu yang ingin mengelakkan kandungan gluten ini perlu sentiasa memeriksa label pada produk dan memilih yang “bebas gluten”.

* Credit : Glutenfree

Sebelum ini, Zinc Complex Shaklee memang mengandungi gluten yang terdapat dalam barli, iaitu salah satu bahan utama yang digunakan. Namun Shaklee telah mengambil inisiatif untuk menyingkirkan terlebih dahulu kandungan gluten pada barli yang digunakan bagi menghasilkan suplemen zink bebas gluten. Alhamdulillah, formulasi terbaru ini membolehkan lebih ramai individu termasuk yang alah kepada gluten, untuk menikmati kebaikan produk-produknya. Dan yang bestnya, harga Zinc Complex ini masih kekal tidak berubah dengan RM33.75 (tidak termasuk penghantaran) untuk 120 biji tablet.

Manfaat Zinc Complex

 1. Mempercepatkan proses penyembuhan luka dalaman dan luaran.
 2. Mengembalikan selera makan yang hilang.
 3. Membantu masalah ketidaksuburan (infertility).
 4. Mencegah masalah prostat pada lelaki.
 5. Menggalakkan pertumbuhan sihat (immune booster).
 6. Mengurangkan penempelan kolesterol.
 7. Mengurangkan masalah rambut gugur atau beruban sebelum waktunya.
 8. Membantu masalah kulit berjerawat.

Bukan itu saja, pengambilan zink yang cukup juga dapat

 • menjaga kandungan Vitamin E di dalam darah,
 • membantu penyerapan Vitamin A oleh tubuh.

(Info lanjut boleh lihat entryKenali Zink dan Fungsinya“)

Bagi yang berminat untuk mencuba Zinc Complex Shaklee bebas gluten ini boleh hubungi kami dengan segera ya. Anda juga boleh KLIK ikon di bawah untuk order  produk Shaklee secara online menggunakan credit card / debit card.

orderNowButton

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

UNTUK INFO & ORDER :
======================
Oja Samid (ID 864914)
PM Admin Celik Nutrisi di FaceBook
SMS/WhatsApp 018-3690361 (Oja)
Email celiknutrisi[@]gmail.com

Menyediakan khidmat Cash-on-Delivery (COD) untuk kawasan sekitar daerah Pontian, Bandar Dato Onn, Taman Daya, Adda Heights, Taman Setia Indah, Taman Seri Austin, Taman Bukit Mutiara,Taman Delima dll.

No Responses

 1. Pingback: Promosi Shaklee Januari 2016 . 1 January 2016
 2. Pingback: Promosi Shaklee Februari 2016 . 1 February 2016
error: Content is protected !!